donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

ZVDO Waterpoloërs gaan kopje onder

24 november 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Het eerste herenteam van ZVDO moest afgelopen zaterdag aantreden tegen het derde heren team van Njord uit Veldhoven.

Njord had blijkbaar wat personele problemen, want ze kwamen maar met zeven man opdagen waardoor ze niet konden wisselen. Ook bij ZVDO was niet iedereen aanwezig maar ZVDO kon zich versterken met een aantal spelers van het tweede heren team. Njord ging rustig van start in de eerste periode. ZVDO liet zich echter meeslepen in het rustige spel wat leidde tot een gezapig potje waterpolo.
Ondanks het rustige spel van Njord wisten ze wel kansen te creëren en die ook af te maken. Gevolg was dat ZVDO na de eerste periode tegen een 1-3 achterstand aankeek. Na een donderspeech van coach Lou Goedel gingen de Heren van ZVDO de tweede periode in om orde op zaken te stellen.

ZVDO wist snel een doelpunt te maken maar kon dit daarna niet doorzetten. Een aantal man meer situaties werden knullig uitgespeeld. Njord wist te profiteren van de frustratie die ontstond bij de ZVDO heren en wist twee keer te scoren. Één doelpunt was een cadeautje van de scheidsrechter omdat hij een schot tegen onderkant van de lat, die de doellijn niet passeerde, toch telde. Halverwege de wedstrijd was de tussenstand daarmee 2-5. De derde periode gaf een soortgelijk beeld als de voorgaande twee perioden. Njord dat met de handrem op speelde en ZVDO niet bij machte om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Beide teams scoorden zodat na de derde periode de stand 3-6 was.

Mirakel
Aan het begin van de vierde periode wist Njord weer te scoren uit een man meer situatie en toen werd het duidelijk dat alleen een mirakel ZVDO nog de punten kon brengen. Dat mirakel kwam er uiteindelijk bijna toch nog omdat opeens de ballen wel goed vielen. Het gebrek aan wissels brak Njord nu wellicht wel op. Binnen twee minuten wist ZVDO drie keer te scoren. Met nog 35 seconden op de klok speelde Njord het balletje rond en kon zo de drie punten mee naar Veldhoven nemen. Eindstand 6-7.

De doelpunten voor ZVDO werden gemaakt door Emiel Goedel (2), Rico van Driel, Jan-Willem Vaneker, Tibor Molnar en Adriaan de Graaff. Aanstaande zaterdag speelt ZVDO om 20.45 uur een uitwedstrijd tegen De Zuidwesthoek in Hoogerheide. (ZVDO'74)

(Archieffoto ZVDO'74)

Lees meer over:

ZVDO'74
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.