donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Streekgenoten bedwingen Col du Galibier voor goed doel

2 september 2014 (door AalburgNet)

MEEUWEN / DUSSEN / VALLOIRE –  Afgelopen zaterdag vond op de Galibier voor de tweede keer de sponsortocht ‘Fiets en loop voor een huis’ plaats. Daar deden drie categorieën sporters aan mee: wielrenners, hardlopers en wandelaars. Doel van de sponsortocht was om geld bijeen te brengen voor woningen in Bangladesh met name in armoedige gebieden aldaar.

Streekgenoot en hardloper Arik Burghout uit Meeuwen, die samen zijn vrouw Jacoline ook deel nam, kwam met een ruime voorsprong op de anderen als eerste in de categorie hardlopen boven op de 2645 meter hoge Col du Galibier in de scherpe tijd van 1 uur en 55 minuten. Het parcours was 18,5 kilometer lang waarbij een hoogteverschil van 1200 meter moest worden overwonnen. Eline de Goffau uit Waarde finishte 10 minuten na Arik als tweede. Jacoline Burghout had zich onder de wandelaars gevoegd en finishte als vijfde.

Prestatie
Een andere streekgenoot Ferry Westerlaken uit Dussen leverde een heel andere bijzondere prestatie. Na een motorongeluk, waarbij hij zeer ernstig gewond raakte en nu al weer meer dan een jaar lang van revalideert, wist hij de tocht per wielrenfiets te overwinnen. Een emotioneel moment.

Onder de deelnemers waren ook prominenten als tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf en oud tweede Kamerlid Joop Atsma.

Opbrengst
Deze actie is opgezet door de bekende organisaties Worldfoundation en Woord en Daad. Van iedere deelnemer werd verlangd minimaal 1.000 euro bij sponsoren in te zamelen. Door de ruim 270 deelnemers werd het mooie bedrag van 301.856 euro bijeengebracht. Daarmee kunnen ruim 300 huizen worden gefinancierd in Bangladesh. Inwoners van dat land krijgen een microhypotheek van 1.000 euro. Het is de bedoeling dat ze die in zes jaar tijd terugbetalen, waarna weer een ander gezin een hypotheek krijgt.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.