vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Renzo van Emmerik niet beloond voor geweldige prestatie

10 juni 2014 (door AalburgNet)

MEEUWEN - ASSEN: Tijdens de derde OW Cuprace van het seizoen 2014 op zaterdag 7 juni heeft Renzo van Emmerik op het TT circuit van Assen door een valpartij in de laatste ronde zichzelf niet met een mooie finish beloond: hij reed immers een geweldige wedstrijd.

De drie trainingssessies waarvoor op vrijdag 6 juni was ingeschreven, werden door de Paul Meijering Stainless Steel ondersteunde rijder gebruikt om de afstelling te verbeteren van de bij JJ Suspension in eigen beheer ontwikkelde achterschokbreker. Op de racedag werd Van Emmerik geadviseerd nog door ONK-coureur Peter Schalken uit Dussen over de juiste voorbereiding voor een race. In de afsluitende tweede kwalificatie moest van Emmerik nog een keer binnenkomen voor een kleine wijziging aan de setting van de Vetos Bouman Suzuki GSX-R600. Met nog maar enkele minuten op de klok zette hij in de laatste ronde alles op alles en kwalificeerde hij zich door een nieuw persoonlijk record met een vierde startplek op de tweede startrij.

Opsteker
Met een inmiddels voor hem kenmerkende goede start kwam Van Emmerik na de eerste ronde als derde van de kopgroep door. Voor alle mee gereisde supporters een bijzonder moment om mee te maken. Aan het eind van de race kwam de Meeuwenaar net iets tekort om bij de top vier (waaronder een ONK-rijder) in het spoor te blijven maar een prachtige vijfde plaats leek haalbaar. Maar in de laatste ronde in de langzaamste bocht van het circuit schoof totaal onverwacht het voorwiel weg en ging Van Emmerik onderuit. Gelukkig kon hij de motor nog oppakken en de race uitrijden maar meer dan een twintigste eindpositie zat er niet in. Een zwaar teleurgestelde Van Emmerik: 'Ik had op mijn pitbord gezien dat ik ruim voor lag op mijn achtervolgers en hoefde geen risico te nemen. Ik deed niets anders dan ik in de andere ronden had gedaan. Begrijp er niets van.'

Uiteraard jammer van het missen van een fraaie finish en de bijbehorende punten maar wat overeind blijft is dat Renzo van Emmerik het gat met de kop van het veld weer verder verkleind heeft. En dat is een prestatie op zich in een veld van ruim 35 rijders en het biedt perspectief voor de rest van het seizoen. (Foto Spiegelgrafie)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.