dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Rick Sonnema scoort tweemaal zilver

14 april 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Rick Sonnema, de karateka uit Wijk en Aalburg, scoorde zondag twee maal zilver tijdens de negende Itosu Kata Open, het jaarlijkse thuistoernooi van Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk. Deze wedstrijd staat onder auspiciën van de Karate Bond Nederland.

Met een deelnemersveld van 350 karateka’s uit binnen- en buitenland is dit dan ook een wedstrijd die bij Nederlandse clubs hoog op de agenda staat
Rick Sonnema deed mee in de categorie kata junioren 16/17 jaar vanaf 3de Kyu. Door in de voorrondes alle partijen te winnen, mocht hij de finale spelen tegen de nummer twee van Nederland. Hij verloor deze partij, maar sloot de finale wel af met een hele mooie tweede plaats.

Team kata
Sonnema deed ook nog mee met team kata en ook daar stond hij in de finale tegen de huidige Nederlands kampioen team kata Funakoshi.
Het team uit Waawijk pakte hier Zilver. En alsof het nog niet genoeg was, deed de jonge Aalburger ook nog mee met 16+. Daar behaalde hij een knappe vijfde plaats. Al met al was het dus een pittige, maar wel geslaagde dag voor Rick Sonnema.