vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Yulian Oppenhuizen plaatst zich voor NJK

11 februari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Een handjevol zwemmers verscheen afgelopen zondag aan de start bij een limietwedstrijd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Deze wedstrijd werd gezwommen in het 50 meter bad. Voor veel zwemmers is dit een mooi moment om te kijken waar ze staan op dit moment. Tijdens deze wedstrijd werden er weer de nodige tijdsverbeteringen genoteerd en wisten zwemmers zich te plaatsen voor diverse kampioenschappen.

Yulian Oppenhuizen wist zich vorig jaar voor het eerst te plaatsen voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Ook dit jaar had hij zijn zinnen gezet op een aantal startbewijzen. Op het koningsnummer, de 100m vrije slag, wist hij zich met overtuiging te plaatsen. Op de 100m rugslag kwam hij helaas 4 tienden van een seconde tekort. In mei heeft Yulian nog 1 kans om zich ook op deze afstand te plaatsen. Ook Marit Westerlaken was succesvol op de 100m vrije slag. Ze wist haar tijd met ruim 2 seconden aan te scherpen en mag hierdoor starten tijdens de Brabantse Zomerkampioenschappen later dit seizoen.

Bastiaan van Muyden ging van start op de loodzware 200m vlinderslag. In een goed opgebouwde race verpulverde hij zijn inschrijftijd met maar liefst 17 seconden. Ook op de 50m vrije slag wist hij zijn tijd aan te scherpen. Ook Mitchell van der Mooren zwom een prima race op de 50m vrije slag waarbij hij net boven zijn inschrijftijd eindigde. Damian van Andel had zijn zinnen gezet op het behalen van het limiet voor de 200m vrije slag. Net als een aantal weken terug kwam hij helaas net tekort om zich te plaatsen.

Tevreden
Wim Crielaard en Petri Velthuis waren wisselend tevreden deze middag. Wim zwom een prima race op de 100m vlinderslag maar zijn eindtijd viel iets tegen. Petri zwom ook een wat mindere wedstrijd op de 100m vrije slag maar op de halve afstand wist ze zich weer te herpakken en finishte net boven haar inschrijftijd. Sven Westerlaken en Renske den Dekker gingen van start op de 400m vrije slag. Beide zwommen keurig volgens het afgesproken schema wat hun 2 scherpe tijden op leverde. Sven was daarnaast nog succesvol op de 200m rugslag. Renske benaderde haar beste tijd ooit op de 100m rugslag. Quinty de Jong (50m schoolslag, 50m vrije slag) en Kelly Hoegee (200m schoolslag) konden met hun afstanden ook tevreden zijn. Tessa den Dekker sloot het programma af met de 400m wisselslag. In een goed opgebouwde race wist ze haar tijd van vorig jaar met 6 seconden aan te scherpen.

Volgende week zijn de masters van ZVDO’74 weer aan de beurt met hun eerste wedstrijd van het nieuwe masterseizoen. (ZVDO'74)