donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Burgemeester Naterop sluit drugspand

23 oktober 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Op 23 oktober sloot burgemeester Fons Naterop een woning aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg voor drie maanden nadat in de villa een hennepkwekerij was aangetroffen.

Op 27 september vond een opsporingsonderzoek plaats in bedoelde woning aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg. Daar trof de politie een hennepkwekerij aan waar meerdere oogsten hebben plaatsgevonden. In totaal ging het om 454 hennepplanten.

Damoclesbeleid
Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. Hennepkwekerijen zijn in het algemeen brandgevaarlijk, leveren vaak overlast op voor de woonomgeving en trekken criminele personen aan. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van de drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.
Omwonenden van het pand zijn door de gemeente geïnformeerd.

Gemeente vraagt medewerking van inwoners: Meld drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en (brand)gevaarlijke situaties. Daarom ligt er een dringend verzoek aan inwoners om alert te zijn op dit soort zaken en om bij overlast contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Zie ook:

Lees meer over:

Drugs Hennep Perzikstraat
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.