dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Anijsgeur verraadde drugsactiviteiten woning Bosseweg

19 oktober 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Gisteren (18-10) deed de politie een drugsonderzoek in een woning op de Bosseweg. In verband hiermee zijn drie verdachten aangehouden. Daarbij werden wapens, drugs en een zogenaamde jammer - een stoorzender - gevonden.

Door een anonieme tip is de politie geattendeerd op de woning. Er zou onder andere een anijsachtige geur hangen. Op basis van de tip is de politie woensdag 18 oktober 2017 in de ochtend het huis binnengegaan, vergezeld met een speciaal onderzoeksteam en een drugshond. Zij zijn op zoek gegaan naar de aanwezigheid van drugs. Bij het binnentreden zijn er drie verdachten aangehouden.

De woning bleek voor een paar duizend euro per maand verhuurd te worden. De hele dag is er onderzoek gedaan. Uiteindelijk zijn er twee vuurwapens, tientallen MDMA-pillen, LSD-stickers en twee jammers aangetroffen. Verder werd er een bedrag aan contant geld en grondstoffen voor amfetamine gevonden.

Benaderd door criminelen?
Veel boeren en particulieren worden benaderd door criminelen om hun schuren, stallen of andere ruimtes beschikbaar te stellen. Dat gebeurt vaak onder valse voorwendselen, bijvoorbeeld een plaats om de auto te stallen. Soms zijn de criminelen recht door zee en beloven de boeren gouden bergen om bijvoorbeeld hennep te mogen telen in hun schuren. De polotie: 'Ons dringende advies is, om hier niet op in te gaan. Het in zee gaan met criminelen neemt gigantische risico’s met zich mee.'

Bent u op wat voor manier dan ook benaderd door criminelen of hebt u het vermoeden dat uw huurder niet helemaal doet wat afgesproken is? Neem dan contact op met de politie. Dit kan via de wijkagent of via 0900-8844. Het is ook mogelijk om via dit nummer een vertrouwelijk gesprek te krijgen met iemand van de Criminele Inlichten Dienst. Anoniem melden is ook mogelijk bij “meld misdaad anoniem” 0800-7000.

Hebt u het vermoeden van een drugslab of hennepkwekerij?
Drugslabs of hennepkwekerijen kunnen zich overal bevinden. De meest voorkomende plekken zijn: industrieterreinen, bedrijfsverzamelgebouwen, boerderijen of afgelegen gebouwen. Binnen de bebouwde kom van een stad of een dorp kunt u ook drugslabs en hennepkwekerijen aantreffen. In verlate schuurtjes, in vrachtauto’s of containers.
Als u het vermoeden hebt van een drugslab, dan kunt u letten op: aanwezigheid van diverse materialen, duidelijke aanwezigheid van een aan- en afvoer mogelijkheid, chemische geuren en geblindeerde ruimtes. 

'Als u het vermoeden hebt van een hennepkwekerij, let dan op de volgende punten: hennepgeur, constant zoemend of ronkend geluid en beslagen of afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.'

(Foto politie)

Zie ook:

Lees meer over:

Politie Drugs onderzoek criminelen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.