donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Twee aanhoudingen na oprollen hennepkwekerij

28 september 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De politie trof woensdag 27 september een hennepkwekerij aan bij een woning aan de Perzikstraat. Een 49-jarige huurder van het pand en een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip.

De agenten ontdekten de kwekerij nadat er een anonieme melding was gedaan. Toen zij woensdagochtend op het terrein van de woning onderzoek verrichtten, troffen zij in een bedrijfsruimte een werkende hennepkwekerij aan. Deze kwekerij bestond uit twee kweekruimtes, met in totaal 454 planten. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook stonden er op het terrein meerdere auto’s. Drie wagens zijn er in beslag genomen. De twee mannen die op dat moment op het terrein aanwezig waren zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek.

Verborgen ruimte
In een afgedichte ruimte, waar het zwembad was gevestigd, troffen de agenten een kwekerij in aanbouw aan. Het leegstaande zwembad was met platen bedekt. Door middel van een luik kreeg de politie toegang tot de ruimte.

Diefstal stroom
Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat er sprake was van stroomdiefstal. Omdat de situatie in de meterkast zodanig gevaarlijk bleek, werd door de medewerker van Enexis besloten om de hoofdkabel buiten het pand op te graven. Op deze wijze kon de stroomvoorziening zonder gevaar afgesloten worden.

In de woning op het terrein is door de agenten gezocht naar mogelijk bewijslast. Hierbij is papierwerk in beslag genomen voor verder onderzoek.

Foto Archief.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.