Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Agressieve beschonken man  bijt politieagent'
24sep 2017

Agressieve beschonken man bijt politieagent

VEEN - Een 40-jarige man lag op straat. Hij was buiten kennis. Omstanders belden om hulp. De man kwam bij en werd agressief. Hij werd uiteindelijk aangehouden.

Agenten kregen in de nacht van zaterdag op zondag 24 september een melding van een onwel geworden man op de Grotestraat. Hij lag op de grond en reageerde niet. Een ambulance werd gebeld. Terwijl de hulpdiensten onderweg waren, kwam de man weer bij kennis. Hij werd aansluitend door een ambulancemedewerker bekeken en kon na behandeling naar huis. De man werd vervelend tegen het ambulancepersoneel en werd daarop nogmaals verzocht naar huis te gaan.

De ambulance vertrok, maar de man viel ook de agenten lastig die een getuige spraken. De man leek beschonken, gedroeg zich vervelend en werd nog driemaal gesommeerd te vertrekken. Omdat hij daar geen gehoor aan gaf, werd hij aangehouden. Tijdens deze aanhouding beet hij een agent, die daardoor gewond raakte. De man is door zijn verzet met geweld aangehouden, er werd peperspray gebruikt om hem onder controle te krijgen. Hij is ingesloten in het cellencomplex.

De agent is naar de spoedeisende hulp geweest voor controle aan zijn verwonding. Er is aangifte gedaan door de agent van het bijtincident.

Geweld tegen politieambtenaren
De politie laat weten: 'Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners.'Deel dit bericht met je vrienden!