vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Politie start onderzoek misdrijf Genderen

22 juli 2016 (door AalburgNet)

GENDEREN - De politie is een onderzoek gestart naar een mogelijk misdrijf gepleegd in de nacht van donderdag op vrijdag (21 op 22 juli) in de Hoofdstraat of Kelderstraat. In de buurt van de plek des onheils trof de politie inmiddels een hennepkwekerij aan in een loods. Deze staat achter de woning van het slachtoffer.

Op vrijdag 22 juli 2016 om 3.50 uur kreeg de politie en melding van een gewonde man die op straat zou liggen. Ter plaatse troffen ze een 24-jarige inwoner van Genderen aan. Hij lag in de steeg die toegang geeft tot de lokale Spar supermarkt aan de Hoofdstraat. De man bleek zwaargewond, vermoedelijk door een aanrijding. Hij is snel naar een ziekenhuis vervoerd door een ambulance.

Misdrijf
Korte tijd later kwam er informatie dat een busje van een bedrijf uit Vlijmen een aanrijding had gehad in Genderen. Agenten zijn naar het bedrijf gereden en hebben daar een 49-jarige inwoner uit Waalwijk aangehouden voor een misdrijf uit de Wegenverkeerswet.

Nadat alle feiten bij elkaar gelegd waren blijkt dat er meerdere scenario’s mogelijk zijn over wat daar gebeurd is. Om die reden is er een plaats delict gemaakt in de Hoofdstraat en in de woning van het slachtoffer (24) in dezelfde straat. Forensische rechercheurs en tactische rechercheurs onderzoeken de zaak.

Tips over dit misdrijf
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
- via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek 079-345899

Impact - Update
Het incident in de Hoofdstraat heeft veel impact in het dorp. De wijkagenten laten weten: 'Voor een aantal betrokkenen gaan we nazorg regelen en ook zelf verzorgen.'

De opgepakte man is inmiddels weer op vrije voeten. Hij blijft in deze zaak wel een verdachte.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.