vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Extreem gewelddadige overval op echtpaar in Veen

5 mei 2015 (door AalburgNet)

VEEN - Op donderdagochtend 25 september 2014 wordt rond 07.00 uur 's ochtends een ouder echtpaar in Veen overvallen door twee gewapende mannen in hun woning in de Veense put.

De man des huizes staat ook die ochtend op tijd op en sport wat in huis en zet daarna een bakje koffie. Als hij is omgekleed en op het punt staat om te vertrekken naar zijn zoon, gaat het mis. Op het moment dat hij de serredeur opent, staat hij oog in oog met een van de overvallers die een pistool op hem richt. De man wordt terug naar binnen geduwd en meteen komt de tweede overvaller tevoorschijn.

Geweld
Binnen wordt de man meerdere keren in zijn gezicht geslagen en op een stoel neergezet. Hij wordt vastgeboden aan handen en voeten terwijl de overvallers steeds om geld vragen. Het slachtoffer probeert de daders duidelijk te maken dat hij geen geld heeft, maar daar nemen ze geen genoegen mee. Ze blijven de man in zijn gezicht slaan en hij krijgt ook klappen met het pistool. Het gezicht van de man is helemaal bebloed.

De vrouw van de man hoort zoveel lawaai dat ze gaat kijken wat er aan de hand is. Ze schiet direct haar man te hulp en trekt een overvaller aan zijn kleding. Maar meteen wordt ook zij stevig aangepakt en in haar gezicht geslagen. Ze valt hierdoor op de grond, maar dat remt de overvallers niet. Terwijl ze op de grond ligt blijft een overvaller met vuisten op haar inslaan. De paniek is compleet.

Geld
De overvallers blijven om geld roepen. Als de man des huizes zegt dat er nog wel wat spaargeld op de slaapkamer ligt, wordt hij daar mee naartoe genomen. Een overvaller haalt wat papiergeld tevoorschijn uit een lade, maar is nog niet tevreden. Ondertussen wordt het vrouwelijke slachtoffer door de andere overvaller aan haar benen naar de slaapkamer gesleurd.

Pistool
De dader met het pistool roept dat hij meer geld wil en zet zijn pistool op de knie van de man. In paniek probeert hij zich te verdedigen en dan valt er ineens een schot. De man en vrouw liggen op de grond en kijken elkaar aan. De overvallers overleggen wat samen en verlaten dan de slaapkamer. Ze trekken de deur dicht en laten het echtpaar doodsbang achter. De man heeft dan nog geen idee of hij door het schot geraakt is.

Letsel
Pas als ze er zeker van zijn dat de daders weg zijn weet de vrouw zich los te maken en belt ze 112. Als de hulpdiensten arriveren wordt pas echt duidelijk hoe extreem het er binnen aan toe is gegaan. De vrouw heeft een gebroken neus, kaak en oogkas en vele kneuzingen over haar hele lichaam. De man blijkt in zijn arm te zijn geschoten. De kogel zat nog in zijn arm en waarschijnlijk houdt hij hier blijvend letsel aan over.  

De politie laat weten: 'Het is onbegrijpelijk dat er zo extreem veel geld moest worden gebruikt. De overvallers maakten hooguit een paar honderd euro buit. Waarom hier?  Help ons mee deze zeer gewelddadige daders te vinden.'

Signamelenten
De man met het pistool is opvallend stevig en klein, ongeveer 1.65 mtr. Hij is 30-35 jaar oud en heeft donkere ogen. De tweede overvaller is een stuk langer, ongeveer 1.80 mtr en heeft een normaal postuur.

VW Polo
Op bewakingsbeelden is te zien dat een ouder model Volkswagen Polo, een tweedeurs model,  om 4.15 uur aan komt rijden. Ruim een uur later, om 5.22 uur lopen er twee personen richting het huis van de slachtoffers. Na de overval rond 07.45 uur rijdt de Polo weer weg. Misschien zegt de combinatie u iets: een kleine man en wat grotere man, en die VW Polo.

VW Transporter
Er is nog een auto die mogelijk een rol speelt bij deze overval. Een Volkswagen Transporter, een bestelbus met een dubbele cabine en een gesloten laadruimte. Rood met een spoiler aan de achter, en mogelijk een Duits kenteken. Zo'n bestelbus is gezien bij het bedrijf van de zoon van het slachtoffer vlak bij Veen, maar ook in de Veense Put.

Melden
Heeft u de Transporter of de Polo in de buurt van de Veense Put gezien? Zegt dit alles u iets in combinatie met de twee daders? Heeft u informatie over de daders? Over het waarom? Laat het weten. U kunt bellen met 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Of met het Team Nationale Criminele Inlichtingen op 079-3458999.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.