vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Twee mannen overvallen schoenenzaak Bergstraat

16 april 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - 'Twee mannen met tas. Overval Bergstraat.' Aldus het alarmbericht van Burgernet dat om 10:30 uur vanmorgen (16-4) bij de redactie binnenkwam. Het blijkt dan te gaan om een overval - een kwartier eerder - op Kuyntjes Schoenmode op nummer 9 in voornoemde straat. Bij de overval werd een geldbedrag meegenomen. Volgens de officiële politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk werd hierbij geen vuurwapen gebruikt.

De daders hebben geld uit de kassalade gehaald en in een shoppertas gestopt. Daarna zijn ze gevlucht. Het is niet duidelijk of zij een vervoermiddel in de omgeving hadden klaar staan. Er waren op het moment van de overval geen klanten in de winkel.

Uit een bericht van de politie blijkt dat de verkoopster door de mannen is geslagen en door de hele situatie erg geschrokken is. Een ambulance ging ter plaatse.

Route
Burgernet meldde om 11:30 uur dat de kerels in kwestie nog niet gevonden waren. Het zou gaan om twee 'lichtgetinte mannen', met zwarte jassen en in het bezit van de eerder gemelde shoppertas. Waarheen de daders gevlucht zijn, is onbekend.

De politie zette na de melding (10:23 uur) direct een zoekactie op touw met acht voertuigen en blokkeerde daarbij de uitvalswegen van het dorp. De daders werden niet gevonden. Wel was er een getuige die de mannen in de Begionastraat zou hebben gezien, aldus het AD.

Melden
Ieder die iets meer weet, gezien of gehoord heeft, of de daders voor of na de overval gezien heeft, wordt verzocht dit te melden via 0900 8844. Of te bellen met Misdaad Anoniem: 0800 7000. 'Alle informatie is welkom', laat de politie nadrukkelijk weten.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.