donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Politie ingeschakeld bij huiselijk geweld

12 januari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen zaterdagnacht is de politie ingeschakeld bij een melding van huiselijk geweld aan de Maasdijk. Het ging hierbij om een 36-jarige man een een één jaar oudere vrouw

De problemen bij het stel zouden al langer spelen, aldus de politie. Ook was er een kind van 4 jaar in huis.

De politie stelt een onderzoek in.

Wat is huiselijk geweld?
Huiselijk geweld is geweld door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer. Het woord ‘huiselijk’ zegt niets over de plaats van het geweld, maar over de relatie tussen pleger en slachtoffer. Huiselijk geweld kan dus zowel binnenshuis als buitenshuis plaatsvinden en in verschillende vormen. Voorbeelden zijn: ex-partnergeweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling, mishandeling van ouders door hun kind(eren), mishandeling van kinderen en jongeren door hun ouders of vriend(innen). Maar ook: bedreiging, al dan niet gepaard gaand met de vernieling van goederen in en rondom het huis.

Melding
Het is de politie er veel aan gelegen om geweld in de privésfeer terug te dringen. Door in te grijpen kan een vaak jarenlange gewelddadige relatie worden beëindigd. Daders worden verantwoordelijk gesteld voor hun daden, het slachtoffer krijgt steun en misschien nog het belangrijkste: kinderen leren dat geweld niet gewoon is. Het is belangrijk dat slachtoffers van huiselijk geweld aangifte of melding doen en dat zij steun krijgen van hun directe omgeving.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.