dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Man na achtervolging in stookauto aangehouden UPDATE

30 december 2014 (door AalburgNet)

VEEN - Afgelopen nacht werd in Veen een 21-jarige man uit Zaltbommel in zijn kraag gevat. In zijn auto had hij autobanden en jerrycans met benzine. De bestuurder viel op omdat hij rondreed in een Opel Corsa zonder kentekenplaten.

De man reageerde niet op het stopteken waarop de politie de achtervolging inzette. Op het kruispunt Tuinstraat / Wielstraat werd het hem kennelijk te heet onder zijn voeten en stapte de verdachte uit de auto en vluchtte te voet. De politie wist hem na in een van de bosjes ter plaatse aan te houden.

Stoken
De Hermandad houdt er rekening mee dat de verdachte de auto in brand wilde steken. Omroep Brabant meldt dat de man eerder is aangehouden in verband met stoken.

De auto is in beslag genomen. De man werd opgeborgen in een politiecel.

UPDATE 16:17 uur
De politie laat in een persbericht weten:

'De politie doet verder onderzoek naar aanleiding van de aanhouding en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De 21-jarige verdachte werd vorig jaar ook aangehouden bij de ongeregeldheden rondom de jaarwisseling in Veen. Vorige week kreeg hij van het Openbaar Ministerie te horen in aanmerking te komen voor een schadevergoeding.

Informatie
Sinds de ongeregeldheden van vorig jaar heeft de politie flink geïnvesteerd in het verkrijgen van een betere informatiepositie en zijn onze contacten in Veen verbeterd. De politie is voor en tijdens deze jaarwisseling zichtbaar in Veen aanwezig.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.