vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Jordy van Ingen nu een week vermist, nog steeds geen spoor

16 december 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Het is vandaag (16-12) al een week geleden dat de 18-jarige Jordy van Ingen zijn pleeggezin verliet om naar zijn werkgever, Bakkerij Van Ballegooijen in Veen, te gaan. Daar bleek hij niet aan te komen. Later is bij het busstation aan de Kromme Nol zijn fiets teruggevonden. Daar lag ook zijn (groene gewatteerde) jas en een schort. Jordy was gekleed in een blauw/witte bakkersbroek en droeg ten tijde van zijn verdwijning lichtgrijze sportschoenen. Ondanks meerdere zoekpogingen, is de jongen nog steeds spoorloos.

Vandaag geeft de politie ook opnieuw het vermissingsbericht uit. Eveneens werd gezocht met een helikopter die de omgeving afspeurde naar mogelijke aanwijzingen. Veel buurtbewoners reageerden op de heli boven Wijk en Aalburg. Even zovelen brachten de wentelwiek in verband met de vermissing van Jordy. Het mocht allemaal niet baten.

Geen zin
Politie en brandweer hebben inmiddels meerdere pogingen gedaan de jongen op te sporen. Zoektochten met duikers in de waterpartij bij het busstation, alsook in het Heusdens kanaal en de Bergse Maas bleven zonder resultaat.
Lokale vrijwilligers wilden een zoekactie op poten zetten, maar in goed overleg met burgemeester Fons Naterop van Aalburg is hier uiteindelijk van afgezien.

Kennelijk hielden de reacties een zoektocht op poten te zetten toch aan. De gemeente Aalburg laat vandaag in een korte verklaring weten: 'De afgelopen dagen heeft de politie meerdere keren in de Maas gezocht naar Jordy van Ingen. Vanuit de samenleving komen vragen of het wenselijk is een zoektocht naar Jordi te organiseren. De gemeente Aalburg laat onder andere in overleg met  de politie weten dat het houden van een zoektocht, hoe sympathiek het ook klinkt,  momenteel geen zin heeft.'  

Speurhond
Afgelopen zondag nog werd opnieuw een poging gedaan. De politie voer met een vaartuig, met een speciale speurhond aan boord, de Bergse Maas op in de buurt van de Heusdense brug. Ook die actie bracht geen helderheid en werd daarom na enige tijd weer gestaakt. Maandagmiddag (15-12) werd er daar opnieuw gezocht.

Informatie
De politie gaf enkele dagen geleden ook een officieel bericht van vermissing uit. Wie informatie over deze verdwijning heeft of weet waar Jordy van Ingen zich momenteel bevindt, wordt verzocht vooral contact op te nemen met de politie via het gratis telefoonnummer 0800-6070.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.