vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Verdachten Veense rellen vandaag voor de rechter

7 oktober 2014 (door AalburgNet)

VEEN - De personen die verdacht worden betrokken te zijn bij de rellen in Veen rond voor de jaarwisseling worden vandaag - 7 oktober - voor de rechter geleid. Het gaat om een drietal. De rechtbank in Breda buigt zich nu over de strafzaak die daarmee van start gaat. Waar de drie voorgeleide verdachten van beschuldigd worden is nog niet duidelijk.

Niet spontaan
Door de politie zijn kort na de aanhoudingen in en bij de horecagelegenheid bivakmutsen, bijzonder zwaar vuurwerk en pepperspray in beslag genomen. Het vermoeden is gerezen dat de gewelddadige confrontatie met de politie niet spontaan is ontstaan. De impact op de betrokken politiemensen die werden verrast door de geweldsexplosie is groot... Aldus het Openbaar Ministerie (OM) in januari dit jaar.

Er werden bij de rellen honderd mensen opgepakt. 97 van hen zijn vrijgelaten, een aantal kreeg een boete en van 87 is de zaak geseponeerd. Dat gebeurde in juli. 'Wegens gebrek aan bewijs', aldus het OM. Meer strafzaken zijn op dit moment niet bekend, zo liet een woordvoerster van de Rechtbank in Breda eerder weten.

Stilzwijgen
Het AD kopt in een artikel Zwijgen is goud in 'maffiadorp' Veen en gaat daarna in op de reden waarom er mogelijk zo weinig bewijs boven water is gekomen. Een verklaring zou kunnen zijn, aldus de krant, dat de Veense gemeenschap de kaken op elkaar houdt.
Excuses hoeven de gerarresteerden overigens niet te verwachten, weet Pilaar van het OM in hetzelfde artikel. 'Want we denken echt dat deze groep van tevoren heeft samengeschoold: ze hebben via whatsapp elkaar gevraagd te komen, elkaar gevraagd vuurwerk mee te nemen, elkaar gevraagd nog andere mensen mee te nemen. Het is niet zo dat we ze ten onrechte aangemerkt hebben als verdachte.'

(Archieffoto)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.