vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Iedereen extra alert tijdens donkere dagen

1 oktober 2014 (door AalburgNet)

ALTENA - Als het eerder op de dag donker wordt, neemt het aantal woninginbraken, overvallen en straatroven vaak toe. In de periode oktober tot maart zet de politie daarom extra hierop in. In heel Nederland gaat de politie plaatselijk meer surveilleren, preventieve acties houden, notoire inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en nóg meer energie te steken in het opsporen van daders.

'Alleen als iedereen extra alert is tijdens de donkere dagen, kunnen we echt een vuist maken tegen woninginbraken, overvallen en straatroven.' Dit zegt Frans Heeres, politiechef en portefeuillehouder High Impact Crimes, over de politie inzet in de herfst- en wintermaanden. ‘Wij zorgen dat we onze politiemensen inzetten op deze ernstige delicten. Ook onze partners, zoals gemeenten en Openbaar Ministerie zetten een extra tandje bij. Daarnaast hebben we echter ook de ogen en oren van alle inwoners in ons gebied hard nodig om verdachte zaken aan ons te melden.'

Verdachte situatie?

'Inwoners kennen hun buurt het beste. Ze weten wie hun buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Mensen kunnen 112 bellen als ze in de buurt iets verdachts zien. Het helpt ons enorm als mensen het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon aan ons doorgeven. De kans dat woninginbrekers, straatrovers en overvallers opgepakt kunnen worden, neemt toe als inwoners verdachte situaties direct bij de politie melden', aldus Frans Heeres.

Tips

U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt. Kijk op politie.nl bij woninginbraak, overval en straatroof voor meer informatie en tips om het inbrekers en overvallers zo lastig mogelijk te maken.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.