vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding

11 februari 2014 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Toen de politie afgelopen nacht twee mannen controleerde in Aalburg, gingen deze er plotseling als een haas vandoor. Ondanks de inzet van een politiehond, een helikopter en een waarschuwingsschot wisten zij uit handen van de politie te blijven.

Dinsdagochtend rond 00.30 uur kreeg de politie en melding dat twee mannen zich verdacht ophielden in de Vlasakker in Aalburg. Eenmaal ter plekke troffen zij inderdaad twee mannen aan bij een auto. De agenten controleerden de identiteitspapieren en vroegen hun gegevens op bij de meldkamer.

Gezocht
Uit die informatie bleek al snel dat één van beide personen, een 35 jarige Pool, gezocht werd. Kennelijk hadden de mannen ook in de gaten dat die informatie gegeven werd, want plotseling zetten zij het op een lopen. In de achtervolging wist één van de agenten de verdachte te tackelen, maar raakte daarbij zelf gewond aan zijn pols. Beide verdachten renden hierop weer door.

Waarschuwingsschot
Om de verdachten toch tot stoppen te dwingen, loste één van de agenten nog een waarschuwingsschot. Dit had echter niet het gewenste gevolg. Ook de inzet van een speurhond en een politiehelikopter mocht niet baten. De mannen bleven spoorloos. De auto en de identiteitspapieren van de mannen werden wel in beslag genomen. De politie onderzoekt wat zij verder op hun kerfstok hebben.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.