donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Opnieuw dumpfeest op Dulve

12 januari 2018 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG: Het laatste deel van de Aalburgsestraat - lokaal bekend als Dulve - wordt al geruime tijd geplaagd door gedumpte zooi in bermen en sloten. Van blikjes, tot snoepverpakkingen en nog veel meer. Na de actie van een bewoner, de gemeente en de BOA ging het goed. Tot vandaag, 12 januari.

In eerdergenoemde actie met de BOA werden mensen die aan en rond Dulve wonen / werken persoonlijk huis-aan-huis benaderd. Zij werden daarbij op de hoogte gebracht van het chronische dumpprobleem. Een fraaie flyer die toelichtte en aantallen noemde (ruim 800 stuks troep in een jaar) markeerden de vriendelijke oproep tot 'samen sterk tegen vuil'. 

Twee knapen op heterdaad
Vrijdag 12-1 troffen bewoners in de berm langs Dulve weer een grote hoeveelheid moedwillig neergegooide troep. Restanten frites, een pizzadoos met left overs, papieren en plastic zakken, colablikjes en meer (foto). Aan de friteszak zat een briefje met een adres aan de Aalburgsestraat.
Twee knapen van 'een jaar of 15' werden bij hun dumpactie gezien, aangesproken maar peerden hem op de fiets. 

Betreffende bewoners hebben de troep geraapt, gedeponeerd in de blikvanger aan het begin van Dulve en werd (opnieuw) de BOA ingeschakeld. Deze zegde eerder toe tot scherper toezicht over te zullen gaan. Ook de jeugdpolitie ging een extra oogje in het zeil houden.

In de achterliggende 29 weken werden overigens 330 stuks afval geruimd, aldus de betrokken Aalburgsestraatbewoners. Het gemiddelde het jaar daarvoor lag op 15 stuks per week. 

Het afvalprobleem speelt op eerste deel van de verkavelingsweg (Dulve) tot aan de behuizing.

(Foto's Aalburg.Net)

Lees meer over:

Dulve BOA rommel dumpen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.