Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Werkgroep 'bikkelt' in Bulgarije ' Bikkelen en genieten dat is wat de Aalburgse jeugd doet in Bulgarije.
02aug

Werkgroep 'bikkelt' in Bulgarije

WIJK EN AALBURG - Een groep jongeren uit de kerkgemeenschap Hervormd Aalburg verblijft in Bulgarije voor een werkvakantie. De groep is daar aan de slag in een kindertehuis in Stara Zagora. Werkgroep Bulgarije doet dit al een groot aantal jaren. De huidige groep vertrok 23 juli en keert 4 augustus weer terug.

Regelmatig houden zij hun achterban op de hoogte via een blog. Duidelijk is dat het verblijf prima verloopt en dat de werkzaamheden gevarieerd zijn.

'Het is fantastisch leuk hier! Het kinderwerk gaat goed. We hebben de kinderen gesplitst is grotere en kleine kinderen met aangepaste werkjes. Met de grotere doen we werkjes met hout en klei, ze timmeren er op los, vinden het geweldig! Met de kleintjes hebben we onder andere de ark van Noach van ijsstokjes gemaakt en de jas van Jozef van lapjes stof.

's Middags doen we spelletjes en natuurlijk de buikschuifbaan. Ook klussen we met z'n allen en met de kinderen. Het kluswerk in de kelder valt een beetje tegen en gaan we dit jaar niet af krijgen. De muren moeten gestuct worden en dat kost ontzettend veel tijd! Ze worden nog wel mooi gewit maar de vloer in de kelder gaan we dit jaar niet doen. We wilden zelf de tegels erin leggen; waarschijnlijk gaat de aannemer dit op zich nemen. Buiten worden de prieeltjes opgeknapt met de kinderen.

Afgelopen weekend zijn we met de grotere naar Plovdiv geweest, wat een feest, elk jaar weer! En met de kleintjes Mac en Bios. De Nederlanders lagen allemaal te slapen in de bioscoop maar de Bulgaarse kinderen vonden het super leuk! Ook de kerk was weer bijzonder. We hebben met z'n allen U maakt ons één gezongen. Nog een paar daagjes bikkelen en genieten hier!'

(Foto Werkgroep Bulgarije)Deel dit bericht met je vrienden!