Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgemeester Naterop steunt politieinval' De burgemeester vindt dat 'verdachte situaties' gemeld moeten blijven worden
26jul

Burgemeester Naterop steunt politieinval

AALBURG - Afgelopen vrijdag, 21 juli jl, deed  de politie een inval bij een bedrijfspand aan de Nijverheidstraat in Wijk en Aalburg. Aanleiding daartoe was de informatie die de politie via verschillende kanalen had verkregen dat er in het bedrijf criminele ondermijnende activiteiten plaats zouden vinden in relatie met drugs.

Burgemeester Fons Naterop laat in een reactie weten dat hij de aanpak van deze actie door de politie volledig ondersteunt. Hij is namelijk van mening dat alle vormen van mogelijke criminaliteit in het kader van ondermijning hard aangepakt moeten worden. Deze inval past in de zogenaamde “ketenaanpak” die hij voorstaat, waarbij ondermijnende criminaliteit een schakel is in de keten die aangepakt moet worden.

Melden
De inval is mede ingezet na al of niet anonieme ontvangen informatie bij de politie. Burgemeester Fons Naterop wijst er dan ook nog op dat het melden van verdachte situaties van groot belang blijft bij de opsporing van criminaliteit. Hij blijft de inwoners hiertoe oproepen.

Zodra de uitslag van het recherche-onderzoek van de inval duidelijk is zal de gemeente verder bezien welke bestuurlijke maatregelen tegen het bedrijf genomen kunnen worden.
De gemeente zal voorts nagaan, los van het politie-onderzoek, of er bij het bedrijf overtredingen zijn op het gebied van bijvoorbeeld milieumaatregelen en bouw- en woningtoezicht.

Zie ook:
Inval bij bedrijf in Aalburg krijgt een staartje in Biezenmortel (za, 22 jul 2017)
Resultaat bedrijfsinval Wijk en Aalburg: 8 arrestaties, drugs en geld (za, 22 jul 2017)
Politie doet inval bij bedrijf in Wijk en Aalburg | UPDATE (vr, 21 jul 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!