dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Inval bij bedrijf in Aalburg krijgt een staartje in Biezenmortel

22 juli 2017 (door AalburgNet)

WIJK. EN AALBURG - BIEZENMORTEL:  Een inwoner van Biezenmortel werd vrijdagavond (21-7) aangehouden in zijn woning. Hij had via 112 gedreigd de hele digitale infrastructuur van de politie plat te leggen als ze zijn zoon niet zouden laten gaan. Deze zoon was aangehouden bij de inval bij het bedrijf in Wijk en Aalburg. De beller is aangehouden voor ambtsdwang.

Op vrijdag 21 juli 2017 deed een team van 50 politiemensen een inval bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Wijk en Aalburg. Eén van de medewerkers van het bedrijf kwam tijdens dat onderzoek aan bij het bedrijf waar de inval gaande was. Bij controle bleek hij nog een boete open te hebben staan van 1500 euro. Hij werd daarop meegenomen naar het bureau.

Bedreiging
Later op de avond werd het Operationeel Centrum via 112 gebeld door een man. Deze man gaf aan dat de poltiei  zijn zoon vast had. Een worodvoerder van de poltie laat weten: 'Als we zijn zoon niet direct in vrijheid zouden stellen dan zou hij de hele (interne) digitale infrastructuur van de politie plat leggen. De genoemde zoon beek de man te zijn die bij de politie vast zat voor de openstaande boete. Het was niet moeilijk om achter de identiteit van de beller te komen. De 55-jarige man ui Biezenmortel is in toen zijn woning aangehouden voor ambtsdwang.'

Ambtsdwang
Artikel 179 van het Wetboek van Strafrecht: Hij die door geweld of enige andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of enige andere feitelijkheid een ambtenaar dwingt tot het volvoeren van een ambtsverrichting of het nalaten van een rechtmatige ambtsverrichting, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie.

Lees meer over:

Politie inval Nijverheidsstraat
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.