Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Geen hagenpreek, maar een verbouwing'' De kerkbanken buiten wachten niet op kerkgangers voor de preek...
17jul

'Geen hagenpreek, maar een verbouwing'

WIJK EN AALBURG - 'Geen hagepreek maar verbouwing.' Kerkbanken die buiten staan, doen dit inderdaad vermoeden. Niets is minder waar. Onder dit motto maakt Stichting Oude Kerk Aalburg uit Wijk en Aalburg het harde werken wereldkundig. Want dat is wat er gebeurt in en rond het eeuwenoude kerkje.

Op Facebook laten de vrijwilligers weten dat fase twee van de verbouwing is begonnen. Achterin de kerk zijn aan twee kanten drie banken weggehaald.

Hierdoor ontstaat meer ruimte voor rolstoelen, of koffietafel of tafel om condoleance te tekenen. Dat aleks heeft te maken met de nieuwe functie die de oude NH-kerk nu bekleedt.

Het bestuur noteert: 'Wij kunnen dit mede realiseren met hulp van onder andere het Prins Bernard Cultuurfonds (Buurtkerken) en natuurlijk met dank aan een aantal vrijwilligers.'

Een hagenpreek is een prediking in het open veld in de eerste tijd van de Reformatie. Het woord werd voor het eerst gebruikt in 1619. Aldus Wikipedia.

Verantwoordelijkheid

Na bijna 400 jaar als protestante kerk werd de oude kerk op enig moment van Aalburg te klein. Een nieuwe kerk vraagt ook om verantwoordelijkheid voor het oude en monumentale pand. Om die reden is het beheer en exploitatie is ondergebracht in Protestantse Stichting Oude Kerk Aalburg. De oude kerk heeft nu een nieuwe functie,  midden in de maatschappij.Deel dit bericht met je vrienden!