Alles over Aalburg...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Brassband Oefening en Uitspanning wereldkampioen' Goud op WK-podium voor de Aalburgse brassband.
09jul

Brassband Oefening en Uitspanning wereldkampioen

AALBURG - Brassband Oefening en Uitspanning (O&U) uit Wijk en Aalburg is zaterdag 8 juli tijdens het WereldMuziekConcours (WMC) in Kerkrade wereldkampioen geworden.

De eerste divisie brassbandwedstrijd kende een sterk internationaal deelnemersveld met maar liefst elf participerende bands. Het optreden van Oefening en Uitspanning kreeg van de jury maar liefst 95 punten, hiermee bleven ze Brassband Pro Rege (93,5 pt) en de Spijkerpakkenband (92 pt) ruimschoots voor.

O&U haalde op zowel het verplichte werk (93 pt) als het keuzewerk (97 pt) de hoogste score van de dag.

Vier jaar

Oefening en Uitspanning is een van de oudste brassbands van Nederland, en is de laatste jaren een actief deelnemer aan diverse wedstrijden, zoals de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Bij deze kampioenschappen is de band de afgelopen 7 jaar altijd in de top 3 geëindigd, met als hoogtepunt de winst in 2013.

Eind februari heeft de band ook een tour door Vietnam gemaakt, wat de onderlinge band enorm heeft versterkt. Dit resulteert nu in deze wereldtitel, die de band de komende vier jaar mag dragen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Vacatures in Aalburg. KLIK hier!