zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Graafwerkzaamheden Glasnet Aalburg vorderen gestaag

9 mei 2017 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De eerste schop ging op 5 april op de Kromme Nol symbolisch de grond in. Inmiddels (10-5) zijn de werklieden in het straatbeeld verschenen en wordt daadwerkelijk gegraven om het glasvezelnetwerk van Glasnet Aalburg aangelegd te krijgen. Deze snelle internetverbinding is bedoeld voor ondernemers.

Er wordt gegraven in bermen, stoepen en in de weg. Alle inwoners/bedrijven langs de route vanaf de Kromme Nol, Kortestraat, (deel van) Aalburgsestraat, Berenhoeksestraat, Perzikstraat, Wijksestraat, Groeneweg naar bedrijventerrein Bagijnhof tot aan het einde van de Veense steeg, kregen en krijgen een brief in de bus. Daar werden en worden de werkzaamheden uitvoerig in toegelicht. Firma Spitters voert de werkzaamheden uit.

Voorbereid
Initiatiefnemers zijn Willem Bok (Glasnet Aalburg) en Jan Maarten de Bruin (Willem van Oranje College). Biede heren zijn blij dat de realisatie van hun razendsnelle netwerk weer een stap dichterbij is gekomen. Bok: 'Gezien het nog steeds groeiende gebruik van internet is een sneller en veiliger netwerk van groot belang. Om dit ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen, is het noodzakelijk daar nu al op voorbereid te zijn. Glasvezel is hier dé oplossing voor.'

Mabib
Voor de buitengebeiden in Altena is inmiddels ook een andere partij bezig met snel internet. Dat is Mabib. Die kan aan de slag als 55% van de adressen meedoet.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.