donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Waterschap op de markt in gesprek over wateroverlast met inwoners

10 november 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Op dinsdag 22 november kunnen mensen op de weekmarkt in Aalburg de opvallende blauwe caravan van Waterschap Rivierenland tegenkomen. De medewerkers van het waterschap gaan daarin graag het gesprek aan over wateroverlast.

Afgelopen jaar is er in diverse gemeenten flinke wateroverlast geweest door de piekbuien. 'Heeft u wel eens hinder van water in uw tuin, huis of toebehoren als gevolg van een hevige piekbui? En neemt u al maatregelen om eventuele wateroverlast  te beperken ? Kom naar de markt en ga het gesprek aan met ons!', laat Waterschap Rivierenland weten.

Tour
In de week van 21 tot en met 26 november trekt het waterschap met  een blauwe waterschapscaravan het gebied door en staat men in meerdere gemeenten op de markt.  Door middel van een enquête bevragen we inwoners kort over hun kijk en beleving op het onderwerp wateroverlast. De uitkomst van de steekproef wordt gebruikt om de communicatie inwoners beter over  wateroverlast te informeren. Met het uiteindelijke doel om het waterbewustzijn van inwoners te vergroten.

Beperking wateroverlast
Door de klimaatveranderingen krijgen we steeds extremere piekbuien.  Samen met diverse gemeentenkijkt het waterschap welke maatregelen te nemen zijn om de gevolgen van hevige piekbuien te beperken. En het watersysteem meer klimaatbestendig te maken, zodat eventuele wateroverlast beperkt wordt. "Zo maken we met waterberging extra ruimte op piekbuien op te vangen,  verbreden we sloten en baggeren we."

(Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.