vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Vakantie of geen vakantie. Zooidumpen op Dulve gaat onverminderd door

25 juli 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Vakantie of geen vakantie, het achteloos dumpen van plastic flesjes, chipsverpakkingen, lege blikjes, milkshakebekers, snoepverpakkingen en bierflesjes in de bermen (en sloten) van Dulve gaat onverminderd door.

In 40(!) weken tijd raapte een stug volhoudende buurtbewoner al bijna 600(!) stuks vuil. De Aalburger startte oktober vorig jaar op Facebook een actie onder de titel De Wekelijkse Dirty Dulve (DWDD) om zo aandacht te vragen voor het probleem van de aanhoudende stroom zwerafval in de bermen en sloten. Wethouder Pim Bouman reageerde eerder met een toezegging een blikvanger te laten plaatsen.

De privéactie tegen het zwerfaval kreeg al de nodige aandacht. De regionale pers sprongen erop, kranten en radio besteedde aandacht aan de zaak, biologische bakker Hardeman deed mee, CDA Aalburg stelde 'kamervragen' bij monde van Arno Bouman en de portefeuillehoudende wethouder kwam naar aanleiding daarvan rap op de koffie bij de vuilraper. 'Niets doen, is geen optie', was in dat gesprek zijn conclusie.

BOA en blikvanger
Het wachten is nu dus op de blikvanger. Ook wordt op het gemeentehuis nog nagedacht of en inhoeverre de Bijzondere Opsporingsambtenaar (BOA) de deuren langs kan om mensen in de buurt van Dulve op een positieve manier te bewegen na te denken en mee te helpen aan een schone omgeving. Geen vermanend vingertje, maar een kwestie van beleefd appelleren aan gezond verstand. 'Samen moet het toch mogelijk zijn Dulve te vrijwaren van (weggegooid) zwerfvui?', meende de bewindsman begin mei.

Inmiddels heeft de gemeente laten weten 'zeer binnenkort' de blikvanger op Dulve te plaatsen. Of deze de zwerfafvalstroom zal indammen, moet de toekomst uitwijzen.

Onderstaand een fotocollage van 10 willekeurige, voorbije weken.

(Foto redactie Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.