vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Inbrekers gaan niet op vakantie

22 juli 2016 (door AalburgNet)

REGIO - Juist in de zomer wanneer u op vakantie gaat, moet u alert zijn op inbraken. Inbrekers weten dat u op vakantie bent, en slaan juist dan toe. Het CCV geeft tips om uw huis beter te beveiligen. Zo voorkomt u dat u bij thuiskomst voor onaangename verrassingen komt te staan.

1.     Licht vertrouwde buren in dat u op vakantie gaat

Uw buren kunnen u tijdens uw vakantie helpen om een oogje in het zeil te houden en ervoor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Bijvoorbeeld door de post weg te halen, de plantjes water te geven en de gordijnen af en toe dicht en open te doen.

2.     Burenkaart

Print de burenkaart en noteer daarop uw vakantiegegevens zodat uw vertrouwde buren weten waar ze u kunnen bereiken in geval van nood. De kaart dient ook als geheugensteuntje voor wat jullie met elkaar hebben afgesproken over hoe zij uw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens uw vakantie.

3.     Dagje weg? Deur op slot!

Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan eenvoudig, zonder in te hoeven breken, uw woning binnenkomen. Leg geen kostbare spullen in het zicht en sluit de deuren en ramen waar u geen zicht op heeft. Ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen.

4.     Bel 112 bij verdachte situaties

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel / gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of ze zien onbekende personen bij uw woning), direct de politie via 112, moeten bellen. De politie beoordeelt per melding of er een politieauto op afgestuurd wordt. Hoe eerder 112 gebeld wordt, des te sneller kan de politie reageren.

Lees meer over:

Politie Inbraak vakantie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.