donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Sigrid uit Wijk en Aalburg voert actie voor KNGF: Drop je dopje!

23 juni 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Recent liet de gemeente Aalburg weten dat de drankkartons per 1 juli a.s. in de plastic afvalzak mogen. Een goede actie gezien de reacties van velen. Sigrid van Andel reageerde via Facebook op dit bericht dat gepubliceerd op de pagina stond bij AltenaSteden.net . Zij zamelt dopjes in en zag in de melding van de gemeente een mooie kans om haar actie onder de aandacht te brengen.

Aan de redactie stuurde ze onderstaande oproep:

"Sinds kort ben ik ook weer begonnen met de bekende grote dopjesactie voor de KNGF geleidehonden. De dopjes maken vanaf uw aankoop een lange reis. na gebruik zijn ze geld waard! Spaar ze daarom massaal en, na het schoonmaken, breng ze dan bij mij.
Vanaf tien grote zakken worden de dopjes opgehaald en gaan ze naar een verwerkingsbedrijf. KNGF geleidehonden ontvangt per kilo dopjes 0,22 cent. Afhankelijk van de grootte gaan er ongeveer 400 dopjes in 1 kilo. En om één blindengeleidehond op te leiden zijn ongeveer 68.000 kilo dopjes nodig. Dus twijfel niet, verklein de afvalberg en maak het leven van een blinde een stuk aangenamer.
       
Wilt u uw dopjes droppen, dan kan dat bij mij thuis in een container. U gooit ze dan los erin zonder uw eigen zak(je) in verband met afval. Heeft u volle zakken dan goed afgesloten bij de container zetten. Mijn adres is Hoptuin 11 in Wijk en Aalburg. Telefoon 0416 696441

Welke doppen en/of deksels zamel ik in?

  • Hard plastic (wat je niet kan buigen)
  • Bijvoorbeeld pindakaasdeksel, pastadeksel. Let dan wel op dat er geen papier of andere materialen op zitten.
  • Wasmiddeldop en ook de wasbolletjes.
  • Slagroombusdop
  • Sap en pap en frisdrankdopjes.
  • Melk, water, shampoo, deo.

Let op, de dopjes moeten echt shoon en droog zijn!

Op KNGFgeleidehonden.nl kunt u nog meer informatie lezen. Namens de KNGF geleidehonden vriendelijk bedankt voor het droppen van uw dopje! Veel succes en geef de actie door op het werk, school, bij familie en buren, verenigingen en laat geen (juist) dopje verloren gaan.

Sigrid van Andel"

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.