zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Drankkartons per 1 juli in plastic afvalzak

20 juni 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - Onder het motto “nu ook je pak in de zak!” mogen in de gemeente Aalburg vanaf 1 juli drankkartons samen met het plastic verpakkingsafval worden aangeboden. Inwoners hoeven daar dus niet meer mee naar de milieuparkjes of de kartons in de restafvalcontainer te doen. 

Door de drankkartons samen met het plastic verpakkingsafval huis-aan-huis op te halen willen we het gemakkelijker maken om drankkartons te scheiden van het restafval.
Voor de inzameling van plastic en drankkartons wordt een nieuwe zak geïntroduceerd. De bestaande zakken kunnen echter gewoon worden opgemaakt.

Grondstof
Drankenkartons zijn kwalitatief goed te recyclen. In de recyclingfabrieken worden de kartonvezels van het plastic laagje en het  aluminium laagje gescheiden. De papierpulp die vrijkomt tijdens het recyclingproces wordt ingezet in de papierindustrie. Daarmee vormt zij de grondstof voor onder

andere kantoorbenodigdheden, kartonnen dozen en tissuepapier.
Ook het plastic en aluminium wordt voor het grootste deel teruggewonnen en gebruikt als zuivere grondstof voor allerlei producten zoals kratten, emmers, pannen, koffiepotten en aluminium buizen. Kortom allemaal goed voor ons milieu!

Lees meer over:

plastic afval drankkartons
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.