vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Jaarmarkt is een niet meer weg te denken dorpstraditie

18 juni 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Wie nog zou twijfelen of de Jaarmarkt in Wijk en Aalburg in een behoefte voorziet, weet na vandaag wel beter. Opnieuw trok het dorpsevenement weer duizenden bezoekers. Hoewel zon en regen(plaag)buitjes elkaar afwisselden, beïnvloedde dat de stemming niet. Het was gezellig met de vele mensen die van kraam naar kraam trokken die samen de Bergstraat en de Oude Kerstraat vulden.

Ook de kraamhouders hadden een prima dag. Er werd lekker verkocht op de warenmarkt. De Rommelmarkt trok al vroeg bezoekers die uit waren op dat ene koopje... Of ze dat gescoord hebben, laat zich raden...

Op het podium bij het gemeentehuis waren er optredens van onder andere Raymon Hermans en Tim Schalkx. Op het terras bij Bakkerij Hardeman speelde Da Capo de sterren van de hemel. Velen vergaapten zich aan de oldtimer tentoonstelling met scheurijzers uit vervlogen tijden. Ook Zorgplein Maaswaarden was aanwezig met een kraam die lekker in de belangstelling stond. De stoelmassage en het aantal pepermuntrolletjes raden, bleken een succes. De prijs voor dat laatste, een dinerbon voor restaurant de Waard, ging uiteindelijk naar Gerda Tameris. Ook de aanwezige EHBO'ers waren, naar eigen zeggen, er 'niet voor niets.' Bij een mensenmassa zoals op de Jaarmarkt, is dat een prettige gedachte. EHBO Vereniging Wijk en Aalburg had een eigen kraam die was ingericht als eerste hulppost. 

Hart van Aalburg

De organisatie van de Jaarmarkt was voor het laatst in handen van Teus Schreuders, Carina Timmermans en Sophie Schreuders, alias Dorpsvereniging Wijk en Aalburg. Zij namen vandaag afscheid van 'hun' evenement dat ze ruim drie decennia lang getrokken hebben. Het is nu genoeg. Volgend jaar worden de Warenmarkt en de Rommelmarkt overgenomen door Winkeliersvereniging Hart van Aalburg. Het nieuwe team draaide dit keer al mee. Veel zal er niet direct veranderen. Wel denken de ondernemers na om de Jaarmarkt (weer) aan te laten sluiten op de Markt.

(Foto's Maaswaarden (boven) en EHBO AAlburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.