donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Wateroverlast Aalburgestraat nu definitief getekkeld?

13 juni 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Met het aanbrengen van maar liefst twee extra (grotere) putten die zijn aangesloten op grotere afvoerbuizen (van 310 naar 600mm) zou het hemelwater bij een enorme plensbui nu wél vlot genoeg afgevoerd moeten worden. Aldus de verwachting van de gemeente en de werkers aan het karwei op de hoek Aalburgsestraat / Berenhoeksestraat. Maar dan moet de achterliggende sloot wel de vergrote afvoercapaciteit aankunnen, anders heeft het allemaal geen zin.

Twee nieuwe putten - met een hogere doorvoercapaciteit en gekoppeld aan grotere afvoerbuizen die vier keer zoveel water aan kunnen - worden op dit moment aangebracht in 'het driehoekje' bij de opgang naar Dulve. Uitvoerder Zijlstra uit Giessen laat desgevraagd weten dat het karwei naar behoren verloopt en dat men resultaten verwacht. Maar dan dienen de achterliggende sloten wél schoongemaakt te worden: 'Anders heeft het nog geen zin.' Ook zijn enkele slootdoorvoeren op Dulve kapot of verstopt. Het herstellen daarvan is net zo noodzakelijk om het project te laten slagen.

Waterschap
Eerder meldde Aalburg.net al dat het Waterschap reeds op de hoogte is van het aanbrengen van de grotere putten. Over het hoe en het wanneer het Waterschap de opschoning van de sloten ter hand neemt, is nog niets bekend. Zolang dat niet is gebeurd, bestaat de kans op 'natte voeten' bij diverse Aalburgsestraatbewoners nog steeds.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.