dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Dulve-tekst op een truttig tegeltje in de strijd tegen zwerfvuil

17 mei 2016 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Het aantal van 500 is inmiddels alweer een week overschreden. In 32 weken rapen werden nu 525 stuks zwerfvuil opgepikt langs de wegkanten en sloten langs Dulve in Wijk en Aalburg. De gemeente heeft bij monde van wethouder Pim Bouman al gereageerd en gaat medio juni een blikvanger plaatsen. Ook wordt samen met de Bijzondere Opsporingsambtenaar (BOA) gekeken wat er nog meer gedaan kan wordne op het gebied van awareness' vrij vertaald: 'snappen en meewerken dat jouw rommel gewoon in de vuilnisbak hoort.'

De Aalburgsestraatbewoner, die zich sinds november 2015 'ontfermd' heeft over de achteloos achtergelaten rommel, houdt het vol. Hij schreef er zelfs een Truttige Tegeltjestekstwedstrijd voor uit. Op Facebook valt te lezen: 'Volle bak deze week op Dulve. En dus een volle bank. Allemaal Dulve-zooi gedumpt langs de weg en in de sloten... We rapen al 32 weken. De topper van deze week is de (lege) fles Vodka en de Volvo-wieldop. Gelukkig was er ook nog blik...  Voor wie wil: ter ere van het 500e geraapte stuk vuil. Er kan nog steeds tekst voor het Truttige Tegeltje worden ingestuurd. De leukste kreet gáát op een tegeltje en we eten dan samen biologisch gebak. 'Wie zijn Blik richt op Dulve vindt Troep!'

Inmiddels zijn er al diverse reactie binnengekomen op de oproep van de Aalburger.

Meedoen
Wie ook een poging wil wagen zijn/haar Dulve-tekst op een truttig tegeltje te krijgen, kan zijn inzending sturen aan de redactie van Aalburg.net, die het initiatief ondersteunt. Datvia het e-mailadres: infobox AT Aalburg.net. Een geweldige pré is het als het woord Dulve gebruikt wordt in de tekst. Nadat de winnaar gekozen is, wordt het tegeltje daadwerkelijk gemaakt en uitgereikt aan de winnaar/winnares in combinatie met biologisch gebak. Plaats, datum en tijd wordt in onderling overleg bepaald.

Smulproducten
Eerder organiseerde de zwerfafvalraper samen met bakker Gerard Hardeman uit Wijk en Aalburg ook al een wedstrijd. Toen ging het om aantallen raden. Audrey van der Lee uit Werkendam won toen de prijs: een vuilniszak en een biologisch pakket smulproducten. De diverse lokale media pakten het berichten daarop over. CDA Aalburg stelde 'Kamer-vragen' aan het college. Het resultaat daarvan was het bezoek van wethouder Bouman aan de actievoerder en de plaatsing van de blikvanger volgende maand.

Dulve in Wijk en Aalburg is het weggedeelte vanaf de hoek Aalburgsestraat / Berenhoeksestraat tot de N267, de Provincialeweg-Oost. De gevonden rommel ligt vooral op de eerste 400 meter en bestaat uit blikjes en plastic.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.