zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

College wacht uitkomsten af inzake verkeersmaatregelen Kromme Nol

4 mei 2016 (door AalburgNet)

AALBURG - ChristenUnie Aalburg maakte zich eerder zorgen over de verkeersveiligheid op de Kromme Nol. Dit kwam met name tot uiting toen hier  een drietal auto's op elkaar knalden. Dat ongeluk deed zich voor op 19 april jl.  CU Aalburg zag dit als aanleiding om het college hierover vagen te stellen. Dat kwam er, maar het college trapte op de rem en moet de partij even wachten op de uitkomsten van het onderzoek.

De Kromme Nol werd in 2006 door de provincie aan de gemeente overgedragen. Deze is als wegbeheerder verantwoordelijk voor adequaat onderhoud aan verharding, markering en een verkeersveilige inrichting. Ongeveer vijf jaar geleden is de Kromme Nol opnieuw geasfalteerd en voorzien van een inrichting zoals markering, verkeersremmers overeenkomstig het snelheidsregime daar ter plaatse.

Onderzoek
Het college van B en W reageert dan ook op de gestelde vragen als volgt: 'Bij het recente ongeluk op 19 april jl. waren drie auto’s betrokken. De politie heeft onderzoek ingesteld naar de toedracht. Normaliter worden wij als wegbeheerder op de hoogte gesteld als hieruit bijzondere zaken naar voren komen met betrekking tot de inrichting of het onderhoud van de weg. Wij wachten daarom eerst de uitkomsten van dit onderzoek af. '

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.