vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Oké Magazine gaat met extra uur 'een spade dieper'

26 januari 2016 (door AalburgNet)

VEEN - Met ingang van 3 februari aanstaande gaat het actualiteitenprogramma Oké Magazine een uur langer door op de woensdagavonden. Niet per se omdat er méér actuele zaken zijn, maar juist omdat de programmamakers ruimte willen bieden aan 'verdieping'. Het derde, extra, uur wordt dan ook gekoppeld aan een weekthema.

Oké Magazine-aanjager Henri Verhagen legt de reden achter de uitbreiding uit: 'Wij merkten door de tijd heen, we hebben nu 112 uitzendingen gehad, dat je door de veelheid van items een onderwerp niet altijd voldoende kon uitdiepen. En dat terwijl bepaalde zaken superinteressant waren. Door het extra uur krijgen we letterlijk meer ruimte en kunnen we een spade dieper.' Collega-programmamaker Cor Spek vertelt dat in de extra tijd van 21.00 tot 22.00 uur er één studiogast zal zijn. 'We hebben vier thema's. De Politieke Arena, Ondernemend Altena, Dichter bij de nacht en laatste poot is Zorg & Maatschappij. Steeds ontvangen we wisselende mensen uit dat aandachtsveld en gaan met hen in gesprek.' De gastpresentator van dat moment kiest dan ook zijn of haar eigen muziek. Samen wordt de inhoud van dat uur bepaald.

Thema
De eerste verlengde uitzending is woensdagavond 3 februari. Dan komt Woerkums wethouder Renze Bergsma radio maken in de Politieke Arena. De week daarop, 10 februari, kleurt ondernemer Wijnand van der Hoeven de studio met Ondernemend Altena. De Dorpsdichter van Werkendam, Marcel Vaandrager, tekent vaste prik voor de derde week. Onder de welluidende titel 'Dichter bij de nacht' gaat hij aan de slag met Verzen & Gedichten. Onder het kopje Zorg & Maatschappij, het vierde thema, zal onder meer Zorgplein Maaswaarden een plek krijgen, maar ook GWS Werkendam-Woudrichem-Aalburg en anderen.

(Foto AltenaSteden.net)

Lees meer over:

oke fm radio Oke magazine
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.