donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Richard van der Koppel ontwerpt beeld voor Kroon Optiek

30 november 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Beeldhouwer Richard van der Koppel uit Genderen, landelijk bekend om zijn prachtige beelden en sculpturen, ontwierp onlangs het splinternieuwe uithangbord voor Kroon Optiek in Wijk en Aalburg. Opdrachtgever David van Helden wilde zijn bedrijf op eigen wijze profileren.

Van Helden vond een groot commercieel bord midden in de woonwijk niet passend. Er moest iets 'anders' komen. Als Aalburgse ondernemer - en lid van de lokale winkeliersvereniging - besloot hij de opdracht voor een alternatief uithangbord aan een lokale ondernemer te gunnen.

Uniek
De keus voor Van der Koppel uit Genderen was snel gemaakt. “Van der Koppel maakt unieke dingen. Ik doe dat met mijn brillen eigenlijk ook”, zegt Van Helden, die eigenaar is van Kroon Optiek. “Ik verkoop bijvoorbeeld handgemaakte, one-of-a-kind-monturen en slijp de brillen zelf op maat voor mijn klanten.”

Beatrix
Het uithangbord van de Aalburgse optiekzaak, dat volledig uit monturen bestaat, blijkt een bijzondere creatie. Ook 's avonds. Dan staat het kunstwerk aan de Berenhoeksestraat er mooi uitgelicht bij. Deze creatie is overigens niet het enige regionale werk van de Genderense beeldhouwer. In 2011 maakte hij nog een beeld voor Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, dat door (toenmalig) koningin Beatrix werd onthuld. (Zie link artikel hieronder.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.