donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Kinderen brengen burgemeester Naterop ontbijtje

11 november 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Maar liefst 32 kinderen van CBS De Hoeksteen uit Wijk en Aalburg brachten in het gemeentehuis een ontbijtje bij burgemeester Fons Naterop. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen.

Burgemeester Naterop onderstreept hiermee, net als zo’n 245 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie
Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Naterop symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. De leerlingen uit groep 6 namen de cheque met een bedrag van €  200,00 in ontvangst. Burgemeester Naterop kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “het was heel leuk om met de kinderen te praten over het belang van een goed ontbijt” gaf de burgemeester aan. “Zeker als je daarbij ook nog betrekt het goede doel dat hieraan is gekoppeld. Zo vang je twee vliegen in een klap” vervolgde de burgemeester nog.

Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 245 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.