donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Provincie stelt budgetten beschikbaar voor verbetering leefbaarheid

7 oktober 2015 (door AalburgNet)

REGIO -  Met de invoering van zogenaamnde DOE-budgetten geeft de provincie Noord-Brabant een volgende impuls aan de leefbaarheid in Brabant. DOE-budgetten zijn kleine subsidies die leefbaarheidsinitiatieven net dat steuntje in de rug geven. Van idee tot realisatie. Wie suggesties heeft - en in aanmerking wil komen hiervoor - kan ze inschieten.

Met dit plan bouwt de provincie Noord-Brabant voort op tal van initiatieven die zij eerder ontplooide om de leefbaarheid in de provincie te verbeteren. Mede dankzij de IDOP-regeling (Integrale Dorpsontwikkelplannen) en L@B-projecten oordelen inwoners van Brabant positief over de verbetering van de leefbaarheid in wijk, buurt en dorp.

Co-financiering
De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele projectkosten tot een maximum van € 5.000. De provincie financiert een project dus altijd samen met in ieder geval één andere partij (co-financiering). De aanvraagprocedure is zo simpel mogelijk gehouden: alle projecten die gericht zijn op het versterken van de leefbaarheid in Noord-Brabant komen in aanmerking voor de regeling. Uiteraard moeten de projecten wel het algemeen belang dienen en lokaal draagvlak hebben.

Verrassen
Door slechts één inhoudelijke voorwaarde te stellen aan subsidiabele voorstellen is de regeling open voor een grote diversiteit aan initiatieven. Die voorwaarde is de versterking van leefbaarheid in de provincie. Met dit open kader nodigt de provincie subsidieaanvragers graag uit om haar te verrassen met vernieuwende initiatieven.

Subsidieaanvragers
‘Leefbaarheidsondernemers’ weten zelf het beste welke projecten succesvol zijn, en welke niet. Daarom betrekt de provincie de subsidieaanvragers actief bij de beoordeling en ranking van de initiatieven. Iedere subsidieaanvrager mag zelf ook vijf aanvragen beoordelen. Zo maakt de provincie gebruik van de in de samenleving aanwezige kennis, en komen de aanvragers in aanraking met inspirerende initiatieven die ze wellicht nog niet kenden.

Informatie
De provincie verdeelt het totaal beschikbare budget in tenderperiodes. De eerste tenderperiode is gesloten. De tweede tranche loopt van 15 september tot en met 15 oktober 2015. Het indienen van aanvragen is alleen binnen deze termijn mogelijk. Meer informatie over de aanvraagprocedure vindt u op brabant.nl/doebudgetten. Op leefbaarheidbrabant.nl vindt u de gehonoreerde projecten DOE-budgetten eerste tranche 2015.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.