vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Extra put voor Aalburgsestraat na wateroverlast

16 september 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Onder supervisie van de afdeling Openbare Werken van de gemeente Aalburg is woensdag (16-09) begonnen met de aanleg van een extra rioolput op de hoek Aalburgsestraat / Berenhoeksestraat ter hoogte van Dulve. De extra voorziening zou meer water moeten afvoeren dan tijdens de recente hoosbui mogelijk bleek. Tijdens deze wateroverlast stond de Aalburgsestraat vanaf de Markt tot aan Dulve volledig blank.

Daags na het noodweer nam de gemeente desgevraagd contact op met één van de bewoners aan de Aalburgsestraat en liet weten een extra kolk aan te willen brengen. Dat zou 'de maand september ' nog gebeuren, aldus de zegsman toen namens de gemeente. Inmiddels verschenen de werklieden in het straatbeeld en ging de spreekwoordelijke schop de grond in. Het (voorbereidende) werk werd uitgevoerd door Gebr. Van Rijswijk.

Schade
In de nacht van zondag op maandag (31-8) kreeg Wijk en Aalburg een extreme hoeveelheid water te verwerken. Op diverse plaatsen in het dorp (onder andere Aalburgsestraat, Polstraat en Kerkverreweide) ontstond hierdoor grote overlast. Het water liep bij mensen uit de keukenkastjes, stroomde onder de deuren naar binnen en afvoerputjes stroomden over met alle gevolgen van dien.

Ook stonden geparkeerde auto's tot aan de portieren in het water. Dat gecombineerd met een meer dan stevige bui van hagelstenen (4 centimeter en groter), maakte de schade voor velen compleet. En stevig. Schadereparateurs in de regio kregen honderden meldingen binnen.

Elders in de streek was in die bewuste nacht eveneens sprake van veel wateroverlast.

(Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.