woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

OkéFM en HTR Media samen sterk in Loopradio 80

14 september 2015 (door AalburgNet)

REGIO / VEEN / WAALWIJK: 'Het was een topweekend! De Tachtig bedankt voor de geweldige en prachtige samenwerking! Tot volgend jaar!' Met deze woorden nam Loopradio 80, gevormd door Oké FM en HTR Media, afscheid van een marathonuitzending voor De Tachtig van de Langstraat, die maar liefst 31 uur duurde. De Tachtig reageerde: 'Voor ons geldt natuurlijk hetzelfde. Bedankt voor alles. En de gezelligheid in de studio. Tot volgend jaar'

De radio- en tv-makers uit respectievelijk Veen en Heusden blijken desgevraagd ook uiterst tevreden over het neergezette resultaat. 31 uur een uitzending maken vergt, naast enthousiasme, ook inzet en vakmanschap. En dat hebben de twee lokale omroepen gegeven. Met een groep van meer dan dertig medewerkers, en een dik draaiboek, is het allemaal prima gelukt. Huib de Groot (voorzitter Aalburgse Omroep Stichting): 'We hebben een mooi resultaat neergezet. Iedereen heeft keihard gewerkt en de inzet was groot en de samenwerking goed. We zijn er erg blj mee. Ook petje af voor alle lopers. Met al die regen was het een pittig parcours.'

Mini 80
De loopzaterdag begon evenwel droog met de Mini 80, speciaal bedoeld voor de kids. Maar niet alleen kinderen waren welkom bij de Mini 80, ook ouderen deden mee aan de light-variant van De 80 van de Langstraat. Schakelring het Spoorwiel kwam uiteindelijk als eerste over de finish van de Mini 80. Al snel gevolgd door een grote groep kinderen en trotse vaders en moeders. Op de kinderen maakte vooral het springkussen grote indruk. Langs de gehele route konden kinderen genieten van en meedoen aan allerlei spelletjes. Aan de finish werden ze warm onthaald door de enthousiaste organisatie en  werden ze getrakteerd op allerlei lekkers. Aan het eind van de middag begon het te regenen.

De Tachtig
Dat maakte de 'grote' 80 vooral heel erg nat en vormde voor de deelnemers een extra uitdaging. Zoals een loper het 's nachts aan HTR Media verwoordde: 'Mevrouw, ik ben gekomen en heb betaald om te lijden. En ja, dat heb ik gekregen!' Brabants Dagblad twitterde: ' 'De laatste kilometer is echt de moeite'. Ook de 'Kerstman' liep tussen de duizenden wandelaars onvermoeibaar zijn kilometers.

Om 20.00 uur klonk het startschot en gingen 2416 mensen aan de wandel. 2003 van hen bereikten de finish. Dirk Jan Nieuwenhuizen kwam als eerste loper binnen. In de vroege ochtend finishte hij om 5.15 uur. Er was toen nog geen grote mensenmassa op de been om hem te feliciteren, maar de regionale media waren ruimschoots aanwezig om verslag te doen van zijn prestatie. Nieuwenhuizen gaf aan dat hij het jammer vond dat er dit jaar zo weinig concurrentie was. Ondanks de topprestatie, was het niet de beste tijd die hij op de klok had gezet.

Incident
Op een enkel incident na verliep de grootste Kennedymars relatief goed. In de avond werd een loper naar het ziekenhuis gebracht. De 49-jarige man kreeg waarschijnlijk een hartstilstand. Een andere loper van De 80 reanimeerde de man die per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.
In de nacht van zaterdag op zondag werd in Waalwijk ook een jongen in elkaar geslagen in Waalwijk. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De aanleiding van de vechtpartij is onbekend.

Loopradio 80
Loopradio 80 is een radio- en tv-uitzending van OkeFM en HTR Media in samenwerking met de organisatie van het wandelevenement De Tachtig van De Langstraat. Loopradio 80 bleeft tot zondagmiddag 17.00 uur live uitzenden vanuit de studio boven Café Jays in het centrum in Waalwijk.

(Foto Loopradio 80 - Start De Tachtig)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.