vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

'Wateroverlast neemt af, pompen blijven actief'

1 september 2015 (door AalburgNet)

REGIO - Na de hevige regenval van gisteren neemt de wateroverlast in het rivierengebied af. Aldus het Waterschap in een uitgegeven verklaring. Extra pompen blijven actief. Gemalen draaien nog op volle toeren. Het  inzetten van een waterbergingsgebied tussen Dussen en Almkerk en de vele natuurvriendelijke oevers die het  waterschap de afgelopen jaren heeft aangelegd, hebben voorkomen dat de wateroverlast nog uitgebreider was.

Het afvoeren van het overtollige water heeft echter nog tijd nodig. Op dit moment is er nog sprake van wateroverlast in de Bommelerwaard, de Alblasserwaard, het Land van Heusden en Altena en het gebied tussen Gorinchem en Geldermalsen. Waterschap Rivierenland: 'We verwachten dat aan het eind van de dag vrijwel overal het water weer binnen de grenzen van de sloten zal staan. We realiseren ons echter dat daarmee de overlast voor de getroffen inwoners nog niet over is.'

Piekbuien
De regenval in de nacht van zondag op maandag was dan ook extreem. Zo viel in Aalburg 115 milimeter water. Voor de toekomst is het van belang ons voor te bereiden op het opvangen en afvoeren van grote hoeveelheden neerslag. “Nederland moet  zich beter wapenen tegen piekbuien. Dit vraagt om een landelijke discussie”, zegt dijkgraaf Roelof Bleker in een interview met de Gelderlander.

(Foto Waterschap Rivierenland)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.