vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Oké FM zoekt versterking voor haar team

28 juli 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - De Aalburgse Omroep Stichting, houder van familieradio Oké FM, zoekt nieuwe bestuursleden. Voorzitter Huib de Groot: 'Dit omdat we groeien. Het enthousiasme is groot. We gaan onder meer ons zendgebied uitbreiden naar Zaltbommel. Dat brengt extra werk met zich mee en vraagt ook bestuurlijk om een grotere inzet.' Oké FM zoekt ook redacteuren, verslaggevers, programmamakers en techneuten. Het gaat steeds om vrijwillige inzet.

Voor de bestuurder staat op de website van de omroepstichting een uitgebreide vacatureomschrijving. Het bestuur zoekt een 'enthousiaste collega met een hart voor radio en bestuurlijke ervaring. Wie zich thuisvoelt bij begrippen als passie, plezier en professionaliteit, wordt van harte uitgenodigd te reageren.' De nieuwe bestuurder moet ook 'bovenregionaal' kunnen schakelen, zo blijkt uit de vacaturetekst: 'Gelet op de (toekomstige) beleidsveranderingen in radioland denkt het bestuur ook na over samenwerking met andere partijen die zich kunnen vinden in de identiteit van het station en bovenregionaal willen werken. Samenwerking met HTR Heusden binnen Loopradio 80 is daar een voorbeeld van.'

Ook zoekt de zender een redacteur, een verslaggever, programmamakers en een techneut. Ook deze vacatures zijn te vinden op www.oke.fm.

Zaltbommel
Per wanneer Oké FM gaat uitzenden voor de gemeente Zaltbommel, weet voorzitter Huib De Groot nog niet precies. Hij hoopt zo spoedig mogelijk. De eerste testuitzendingen stonden gepland voor augustus, maar het Agentschap Telecom (AT) heeft nog steeds geen frequentie vrijgegeven. 'We houden zoveel mogelijk de druk op de ketel, maar zijn afhankelijk van AT.'

Frequentieruimte
Agentschap Telecom is een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Het agentschap, gevestigd in Groningen en Amersfoort, is zowel uitvoerder als toezichthouder op het gebruik van de frequentieruimte. Om die reden waarborgt het agentschap de beschikbaarheid van telecommunicatie in en voor Nederland. AT is ook betrokken bij het maken van (inter)nationale afspraken over frequentiegebruik.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.