vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Burgemeester Zaltbommel zet Oké FM letterlijk in de bloemen

30 april 2015 (door AalburgNet)

VEEN - Klokslag 19.00 uur stond hij op de radiostoep: burgemeester Albert van den Bosch. Getooid met fraaie ruiker stapte de burgervader van Zaltbommel met een brede glimlach de studio van Oké FM binnen. 'Van harte gefeliciteerd met de toekenning van de zendmachtiging voor de gemeente Zaltbommel', sprak hij enthousiast. De programmamakers van de actualtieitenrubriek Oké Magazine, normaal geen van beiden op hun mondje gevallen, bleven even stil. De verrassing was compleet....

Henri Verhagen en Cor Spek - middenin een live uitzending - schakelden op topsnelheid: 'De burgemeester van Zaltbommel... Zijn we een afspraak vergeten? Heb jij hem uitgenodigd...?' Niets van dat alles. Het bleek een spontaan bezoek, georkestreerd en gemeend vanuit de diepste vezels.
Nog geen vijf minuten later zat Van den Bosch, zichzelf spontaan getooid met een koptelefoon, in de uitzending. Verslaggever Tom Oostra van het Kontakt hing aan de telefoon voor zijn wekelijkse nieuwsbeschouwing. Het bespreekpunt was een politieactie in Aalburg dat uitmondde in een bespiegeling over twitterende agenten en social mediagebruik. Van den Bosch werd door Verhagen en Spek de uitzending ingetrokken. Zij zagen een kans... Politiek uiterst correct en niet gespeend van dossierkennis reflecteerde de burgemeester op de Zaltbommelse situatie van agenten online. Het werd een interessant item. Een voordeel van live radio.

Zwierig
Van Den Bosch nam zwierig afscheid en hulde zich in complimenten. 'Jullie kunnen prima improviseren. Straks bij de start (van de uitzendingen Zaltbommel - red.) medio augustus spreken we elkaar ongetwijfeld weer. Daarna zal het ook gaan over politieke zaken. Oké FM heeft kritische journalisten merk ik. Daar houd ik wel van...' En weg was burgemeester Van den Bosch, van Zaltbommel...

(Foto boven gemeente Zaltbommel - foto onder: Burgemeester Van den Bosch (rechts) in gesprek met één van de programmamakers. Foto OKéFM)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.