donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Wethouder Prosman voor even terug in de schoolbanken

25 maart 2015 (door AalburgNet)

VEEN - Op de dag van de leerplicht 19 maart 2015 heeft wethouder Prosman van de gemeente Aalburg een bezoek gebracht aan groep 8 van de Oranje Nassauschool te Veen. De wethouder deed dat samen met een van de leerplichtambtenaren van Aalburg.

Na een enthousiast welkom door juf Den Hartog en de leerlingen heeft de leerplichtambtenaar verteld over het ontstaan van de leerplicht, wat het inhoudt en waarom het zo belangrijk is om naar school te gaan. Ook is verteld wat er gebeurt als je zomaar niet naar school gaat (spijbelt of zonder toestemming met vakantie gaat) of wanneer je vaak te laat komt. Dit laatste komt niet zo vaak voor op de basisschool, maar de leerlingen van groep 8 gaan na de zomervakantie naar het voorgezet onderwijs en dan is het lastiger om te zorgen dat je altijd op tijd bent. In de klas ontstond een levendige discussie over wat er gebeurt als je de leerplichtwet overtreedt.

Foto
Na afloop werd een mooi leerplichtlied gezongen (geprojecteerd op het digitale schoolbord) en na een filmpje waarin een en ander beeldend werd uitgelegd, gingen de leerlingen met de wethouder op de foto.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.