donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Veiligheid dijken verbeterd

6 maart 2015 (door AalburgNet)

REGIO - De veiligheid van de rivierdijken is in 2014 verbeterd ten opzichte van die in 2013. Er zijn geen kritieke punten in de veiligheid van de rivierdijken.  De risico’s die er zijn,  zijn beheersbaar en worden aangepakt. Dat blijkt uit de ‘veiligheidsrapportage Primaire Waterkeringen 2014’ van Waterschap Rivierenland

Sinds 2013 geeft waterschap Rivierenland jaarlijks een beeld van de risico’s ten aanzien van de veiligheid van de dijken langs de grote rivieren. In totaal betreft het 555 kilometer dijken, de peildatum is 1 december.

Ten opzichte van 2013 is de situatie in 2014 in meerdere opzichten  verbeterd. Er voldoen nu meer kilometer dijken aan de normen en meer kilometers worden op dit moment versterkt.

Extra aandacht
In de rapportage  worden de verschillende mogelijke risico’s ten aanzien van de dijken in samenhang met elkaar bekeken. Die risico’s zijn onderverdeeld in vier categorieën: Dijken die (nog) niet voldoen aan de normen, risico’s die het afgelopen jaar zijn geconstateerd tijdens inspectierondes over de dijken, de dijkversterkingsprojecten die in uitvoering of in voorbereiding zijn en eventuele bijzondere veiligheidsmaatregelen.

Dijktrajecten die nog niet voldoen aan de norm, bieden onvoldoende zekerheid tegen overstromingen. Zij krijgen bij de reguliere inspecties extra aandacht. Voor situaties met hoogwater zijn noodmaatregelen bedacht.

De rapportage wordt ter kennis gebracht van de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport, die toezichthouder is.

Lees meer over:

dijken onderhoud Rivierenland
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.