donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Aalburg rooit 334 bomen in het buitengebied

3 maart 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeente Aalburg heeft, net als iedere boomeigenaar, een zorgplicht voor haar bomen. Dit houdt in dat we onze bomen voldoende moeten controleren (inspecteren) en onderhouden. Aan de hand van de inspectieresultaten wordt periodiek het onderhouds- en rooiplan vastgesteld.

Op dit moment worden er nog snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. De gemeene laat weten: 'Daarnaast hebben wij het voornemen om in het eerste kwartaal van 2015 ongeveer 330 bomen (allemaal populieren) te laten rooien. Het betreft grotendeels risicobomen, dat wil zeggen bomen die dusdanige gebreken hebben, dat ze gevaar voor de omgeving kunnen opleveren, bijvoorbeeld bij storm.'

Uit het overzicht van de gemeente blijkt dat het om 334 bomen gaat.

  • Aalburgsestraat Wijk en Aalburg 4
  • Achterdijk Wijk en Aalburg 10
  • Hagoort Drongelen 1
  • het Hakkevelt Wijk en Aalburg 87
  • Kleibergsestraat Eethen 5
  • Lange Pad Genderen 8
  • Tol Genderen 219

Uitvoering werkzaamheden
Eerdaags geeft de gemeente opdracht geven voor het rooien van de bomen en bijbehorende werkzaamheden (afvoeren stamhout, verkleinen takhout en afvoeren houtsnippers en stobben frezen). De werkzaamheden vinden plaats in maart 2015. Op sommige locaties worden de wegen afgezet. Omleidingsroutes worden aangegeven als dat noodzakelijk is.

Herplant bomen
In de Aalburgsestraat en het Hakkevelt Wijk en Aalburg en Tol Genderen plant de gemeente komend najaar/winter bomen terug. 'Waar nodig houden we bij onze boomkeuze rekening met het risico op wortelopdruk van wegverharding. Ook houden we een plantafstand aan van circa 20 meter, wat aanzienlijk ruimer is dan bij de huidige populieren.' Meer informatie over de herplant wordt te zijner tijd via deze gemeentepagina en de website gecommuniceerd.

Wie vragen heeft hierover kan contact opnemen met Sjanie van Trigt van de afdeling Openbare Werken, via 0416-698770 of s.vantrigt@aalburg.nl

Lees meer over:

gemeente bomen rooien populieren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.