donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Bevolkingsonderzoek borstkanker Aalburg start 13 maart

19 februari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG -  Op 13 maart a.s. start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Aalburg.

Voor dit onderzoek worden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar elke twee jaar uitgenodigd. Door het onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Volgens de landelijke richtlijnen zijn dat in 2015 de vrouwen geboren in de jaren 1940 tot en met 1965. Vrouwen uit Aalburg met de postcodes 4261 en 4264 t/m 4267 worden voor deze ronde van het bevolkingsonderzoek uitgenodigd.

Het onderzoekscentrum staat tot medio april 2015 op het parkeerterrein voor MFC d’Alburcht, aan de Perzikstraat in Wijk en Aalburg.

Waarom deelnemen?
Ieder jaar wordt in Nederland bij ongeveer één op de acht vrouwen borstkanker vastgesteld. Daarmee is borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Vroege ontdekking verhoogt de kans op genezing aanzienlijk en er is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

Resultaten vorige ronde
Tot nu toe was het bevolkingsonderzoek in Aalburg succesvol. Tijdens de vorige ronde was de opkomst in Aalburg 82,3%. Dit betekent dat er 1.272 vrouwen uit de doelgroep hebben deelgenomen aan het onderzoek. Hiervan zijn 52 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek.

Voor vragen over het bevolkingsonderzoek borstkanker kunt u onze informatielijn bellen. De informatielijn is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur via telefoonnummer 088 00 01 330. Voor meer informatie kunt u kijken op www.bevolkingsonderzoekzuid.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.