donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

ChristenUnie stelt vragen over horecaoverlast

5 februari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Binnen de gemeente Aalburg is er een aantal horecagelegenheden die in hun directe omgeving de 'nodige overlast' geven. De omwonenden klagen over fout geparkeerde auto’s, geluidsoverlast en hinderlijk gedrag van bezoekers. ChristenUnie Aalburg klimt nu in de pen.

In het afgelopen weekend was de maat (weer) even vol en trad de politie verbaliserend op tegen fout geparkeerde auto’s bij Café Het Vraagteken aan de Aalburgse Maasdijk.

Vragen
Voor ChristenUnie (CU) Aalburg waren deze zaken aanleiding het collegde de nodige vragen te stellen. De partij legt uit: 'Regelmatig bereiken ons klachten over overlast  in de directe omgeving van het Vraagteken en ook van café D’n Dijk. Om die reden willen wij het college een aantal vragen stellen.'
Onderstaand het CU-vragenlijstje:

  • Is de genoemde problematiek bekend bij het college?
  • Hoe verhouden zich de activiteiten in de genoemde locaties tot de vergunning die de bedrijven hebben, met andere woorden houden de gelegenheden zich aan de vergunning die ze hebben?
  • Hoe wordt daar op toegezien door de gemeente als bevoegd gezag, al dan niet gedelegeerd aan de omgevingsdienst?
  • Zijn er geluidsmetingen gedaan in de omgeving van de gelegenheden om te kunnen controleren of men zich aan de vergunning houdt?
  • Wat wil het college ondernemen om ervoor te zorgen dat de horecaondernemers en hun omgeving weer op een normale wijze met elkaar kunnen samenleven? Verbaliseren is symptoombestrijding en lost naar onze mening niet het probleem van parkeeroverlast op en leidt ook niet tot een verbetering  van de verstoorde relatie tussen omgeving en ondernemer.

Wordt vervolgd dus...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.