vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Haakjes helpen tegen zwervende zakken afval

13 januari 2015 (door AalburgNet)

 

AALBURG - Wethouder Pim Bouman heeft het startsein gegeven voor het aanbrengen van een klemsysteem met clips (KlikM) rond lantaarnpalen binnen de gemeente Aalburg. Dit systeem moet voorkomen dat de zakken met plastic afval wegwaaien - iets dat regelmatig voorkomt door de (harde) wind - en daardoor zwerfvuil worden.

Een groot deel van de lantaarnpalen zal voorzien worden van dit klemsysteem met (vooral) groene clips. Aan deze clips kunnen de lusjes van de plastic heroeszakken bevestigd worden. Per clip passen meerdere zakken. Er zijn namelijk geluiden dat mensen menen dat er één haak voor één zak is bedoeld. Wel mogen alleen de speciale - gratis - Plastic Heroeszakken gebruikt worden voor het aanbieden van plastic afval, laat de gemeente Aalburg gelijk nog even weten.

Alle kernen
Voordeel van dit alles is dat de ophaaldienst de afvalzakken eenvoudig en centraal kan inzamelen en dat alles leidt tot een schoner straatbeeld, omdat de plastic zakken niet meer weg kunnen waaien.

De komende weken zullen lantaarnpalen in alle kernen voorzien worden van deze haakjes. De planning is dat eind januari in alle kernen het klemsysteem is aangebracht.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.