vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Aalburgse prominenten dirigeren orkest

6 januari 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Op 17 januari wil brassband Oefening en Uitspanning (O&U) uit Wijk en Aalburg weer samen met het publiek toosten op het nieuwe jaar tijdens het traditionele Nieuwjaarsconcert. Om deze editie extra spectaculair te maken, heeft deze de naam MaestrO & U meegekregen: Een aantal dappere inwoners van de gemeente Aalburg gaat ondervinden hoe het is om een orkest te dirigeren: het resultaat kan je horen en zien tijdens het concert!

De afgelopen weken zijn een drietal Aalburgers door dirigent Anno Appelo klaargestoomd om de band te dirigeren. Het gaat om voormalig huisarts Willem Lubbers, burgemeester Fons Naterop en Paul Bartels, voorzitter van voetbalvereniging  NOAD’32. Appelo heeft hen de afgelopen weken de beginselen van het dirigeren geleerd, zowel in groeps- als privélessen. Ook hebben ze een repetitie met de band gehad, zodat ze enigszins voorbereid zijn op het concert.

De deelnemers dirigeren ieder een bekend werk en krijgen commentaar van de jury. Er zijn drie prijzen te verdelen die avond: een door de vakjury, een door het publiek en een door het orkest. Voor één iemand uit het publiek is er nog een speciale verrassing…

Naast dit onderdeel speelt O&U natuurlijk een gevarieerd programma, en ook het B-orkest ontbreekt niet.

Zie ook De Agenda op Aalburg.net
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.